Noble Unistus

  • Location: Surat
  • Site: 10.9 Acres
  • BUA: 3,30,000 Sft.
  • Year: 2013

Noble Unistus was designed as a getaway from the noise and chaos of the city. The idea was to provide a large central space and to maximize its use. Each unit has a terrace garden which acts as the roof of the bedroom providing diffused heat and light through skylights.

As the site had a linear form, the vehicular circulation had to be planned such that space would be left for all building blocks and green land with a Common open plot in the center. The layout plan shows arrangement of units along the periphery of site, and cluster units planned along the common open area. The residential units consist of 3 and 4BHK units. The central area has a Clubhouse with all the amenities, which becomes a place for Interaction and social gathering for the residents.

After the design was complete, the developers decided to sell the plots individually to different buyers. As such, the project as visualized for a community could not be executed and individual bungalows were built by the owners of the plot.

Noble Unistus

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like:
HOUSE OF ARCHES, at Palakkad, Kerala, by Akhil Gopi

HOUSE OF ARCHES, at Palakkad, Kerala, by Akhil Gopi

The courtyard is conceived as a spatial divider, like a family camp, to consolidate and share the conviviality and burdens of daily living without feeling overcrowded at night. The courtyard is excavated in plan to optimize views and passive solar gain, allowing light and air inside, while sinking the house into the landscape to maximize thermal insulation and intimacy from the urban context. – Akhil Gopi

Banganga Crematorium Redevelopment Competition by S|BAU / Suprio Bhattacharjee

The design for the Banganga Crematorium evolves as a series of diverging paths and routes traced out on a restored site topography and affected by pre-existing conditions – such as Samadhi structures that needed to be retained, a community temple that needed to be redesigned at the exact same location within the plot,

– Suprio Bhattacharjee

© ArchitectureLive! / ArchiSHOTS

Some glitch! try again, please!
Thank you, you have been successfully subscribed to receive updates.
Skip to toolbar