PALM PARADISE at Rajkot, Gujarat, by Bridge Studio

PROJECT NAME : PALM PARADISE

PROJECT LOCATION :  PALM PARADISE, Opp. B.H. Gardi collage, Kalawad road, Rajkot, Gujarat, India.

SITE AREA : 26,911 sq.mt

BUILT UP AREA : 23,235 sq.mt

The present project develops a superior hotel building with 336 hotel rooms, where an new concept of hotel is proposed.

The volume rises like a L-shaped slender prism with its principle facades facing north and west, and presenting an enclosure to open spaces from southern heat and harsh sunlight.   

The building consist of 15 floors where ground floor, first and second floors are double heighted floors. The ground floor having different spaces like business center, banquet hall, theater, game zone and other activity spaces while first floor has gymnasium, game zone and music room. Second floor consist of restaurants and swimming pool while all hotel rooms are situated from 3rd floor to 14th floor.

The vertical circulation nucleus located at the center of the building is strategically divide spaces of different functionalities, while two other vertical circulations has been given on both end of the building which allows people to access specified spaces on other floors directly from ground floor and separates human flow.   

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us

More of Unbuilt

SHIPPING SOON

Celebrating the buildings that weren’t, and ideas that continue to be

You may also like:
HOUSE OF ARCHES, at Palakkad, Kerala, by Akhil Gopi

HOUSE OF ARCHES, at Palakkad, Kerala, by Akhil Gopi

The courtyard is conceived as a spatial divider, like a family camp, to consolidate and share the conviviality and burdens of daily living without feeling overcrowded at night. The courtyard is excavated in plan to optimize views and passive solar gain, allowing light and air inside, while sinking the house into the landscape to maximize thermal insulation and intimacy from the urban context. – Akhil Gopi

Banganga Crematorium Redevelopment Competition by S|BAU / Suprio Bhattacharjee

The design for the Banganga Crematorium evolves as a series of diverging paths and routes traced out on a restored site topography and affected by pre-existing conditions – such as Samadhi structures that needed to be retained, a community temple that needed to be redesigned at the exact same location within the plot,

– Suprio Bhattacharjee

© ArchitectureLive! / ArchiSHOTS

Some glitch! try again, please!
Thank you, you have been successfully subscribed to receive updates.
Skip to toolbar