Residential villa at Rajkot, Gujarat, by Bridge Studio

PROJECT NAME : Residential villa

PROJECT LOCATION :  Rajkot, Gujarat, India.

SITE AREA : 27000 sq.ft

BUILT UP AREA : 15,000 sq.ft

The villa starts with a grand open hardscape area with adjoining play ground surrounded by desnse plantation. A ramp and steps acts like a ‘Setu – a bridge’ between  outside’s hardscape area and softscape area of inner courtyard. The lush green garden has been provided in courtyard with adjoining swimming pool with wooden deck area.

The residence consist of two volumes and two floors. The ground floor of first volume is consist of a living lounge and bedrooms for guests while upper floor is having gym and terrace.

the other half of  the villa is having private spaces like family sitting and bedrooms in ground floors which are double heighted and a master bedroom in first floor.

All bedrooms are having glass facade in front side which connects inner spaces to central garden and swimming pool.    

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow us

More of Unbuilt

SHIPPING SOON

Celebrating the buildings that weren’t, and ideas that continue to be

You may also like:
HOUSE OF ARCHES, at Palakkad, Kerala, by Akhil Gopi

HOUSE OF ARCHES, at Palakkad, Kerala, by Akhil Gopi

The courtyard is conceived as a spatial divider, like a family camp, to consolidate and share the conviviality and burdens of daily living without feeling overcrowded at night. The courtyard is excavated in plan to optimize views and passive solar gain, allowing light and air inside, while sinking the house into the landscape to maximize thermal insulation and intimacy from the urban context. – Akhil Gopi

Banganga Crematorium Redevelopment Competition by S|BAU / Suprio Bhattacharjee

The design for the Banganga Crematorium evolves as a series of diverging paths and routes traced out on a restored site topography and affected by pre-existing conditions – such as Samadhi structures that needed to be retained, a community temple that needed to be redesigned at the exact same location within the plot,

– Suprio Bhattacharjee

© ArchitectureLive! / ArchiSHOTS

Some glitch! try again, please!
Thank you, you have been successfully subscribed to receive updates.
Skip to toolbar